Nok en våken natt. De andre i huset sover, det er bare meg og tispa som er våkne nå. Nytraktet kaffe står klar, for dette kan bli en lang natt. Tispa venter sitt første kull.

Det er like spennende hver gang jeg er med på en valpefødsel. Spenningen er like stor nå, som da vi fikk vårt første kull i oktober 2007. En fantastisk opplevelse å få se nytt liv bli født.

Hunde avl er spennende, å finne de rette avlsdyrene er ingen lett oppgave. Å finne den rette kombinasjonen som skaper grunnlaget for videre oppdrett. Som oppdretter har man et stort ansvar både for hundene og rasen. Det er derfor viktig å tenke helhetlig og langsiktig.

Som oppdretter må vi etter beste evne prøve å forutsi det uforutsigbare, nemlig hvilke genkombinasjoner vi kan forvente å finne hos de håpefulle avkommene. Dette er vanskelig, men vi kommer langt med kunnskap og gjennom å skaffe oss flest mulig opplysninger om de to hundene som skal pares og ikke minst deres slektninger.

Denne kombinasjonen har jeg lenge drømt å få gjøre. Far til valpene er fra vårt eget oppdrett. En hannhund vi solgte i 2011. Denne hannhunden sammen med tispen har flere flotte hunder bakover på sine stamtavler, som går igjen som fellesnevnere. Vi ser blant annet Debonaire`s Classy Connection, Debonaire`s French Connection, Debonaire`s Comedy Divine, Debonaire`s Million Roses og Perlstring Wild Illusion. Samtidig henter vi opp igjen hunder fra eget oppdrett. Mor til hannhunden er Amazing Annabel. Det er en tispe fra vårt aller føste valpekull. Annabel er etter Espri`s Amazing Grace og Debonaire`s Classy Connection.

Gleden er stor og vi er så takknemlige for at hannhund eier ville la oss få lov til å bruke deres hund til denne kombinasjoenen. Å se valper komme til verden der far til valpene er etter vår første tispe som ble født her hos, er helt fantastisk.

Disse valpene har spennende stamtavle med flotte hunder som ligger bak på disse linjene.

Det kom to valper i kullet, en tispe og en hannhund. Begge to blir her hos oss. De er med i kennel Oxzar sin fremtid.